Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Door: ummelie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2012

Ingrediënten 10 personen


Voor de bodem (zie foto 2):
200 gr roomboter (ongezouten)op kamertemperatuur;
200 gr rietsuiker;
1 ei;
400 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Voor de vulling (zie foto 3):
750 gr zoete handappels (bv. jonagold), geschild en in blokjes;
50 gr rietsuiker;
kaneel, gemalen;
poedersuiker


Verder heb je nodig


Springvorm 22-24cm, bakpapier, Mixer, zeef en weegschaal


Lekkere eenvoudige appel-kruimeltaart op basis van rietsuiker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1:
Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Appelblokjes in mengkom doen en mengen met rietsuiker en kaneel (zie foto 4). Vervolgens de mengkom in de koelkast zetten.

Stap 2:
Verwarm de oven voor tot 200 C. Beleg de bodem van de vorm met bakpapier en sluit de vorm.

Stap 3:
We gaan deeg maken.Belangrijk dat zelfrijzend bakmeel gezeefd wordt (zie foto 5). Bakmeel, ei, rietsuiker en roomboter in mengkom doen (zie foto 6). Goed mixen totdat er een deeg ontstaat. Op het laatst nog even goed met de hand nakneden (zie foto 7). Tip: roomboter in kleine blokjes snijden, dat is prettiger mixen.

Stap4:
Verdeel circa tweederde van het deeg over de bodem van de springvorm. Duw het deeg plat tegen de bodem van de vorm (wanneer u een vuist maakt met de achterzijde van uw vingers). Een rand vormen is niet nodig (zie foto.

Stap 5:
Haal de appelblokjes uit de koelkast en verdeel deze over de deegbodem (zie foto 9).

Stap 6:
Verkruimel het resterend gedeelte aan deeg (zie foto 10). Verdeel het kruimel boven de appelblokjes (zie foto 11).

Stap 7:
Bak de taart in de voorverwarmde oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar (zie foto 1). Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Verwijder dan de vorm en bestuif de kruimellaag met lekker veel poedersuiker (zie foto 12).
Tip: zorg ervoor dat de kruimels niet aanbranden, een paar keer checken tijdens het bakken kan geen kwaad. Kijk door het ovenraam, maar doe de oven niet open, anders wordt het verwarmingsproces verstoord.

Ik zou zeggen, smullen maar !



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ummelie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top