• Eigen recept

Appelkruimeltaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

Voor de bodem (zie foto 2):
200 gr roomboter (ongezouten)op kamertemperatuur;
200 gr rietsuiker;
1 ei;
400 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Voor de vulling (zie foto 3):
750 gr zoete handappels (bv. jonagold), geschild en in blokjes;
50 gr rietsuiker;
kaneel, gemalen;
poedersuiker


HULPMIDDELEN

Springvorm 22-24cm, bakpapier, mixer, zeef en weegschaal


Lekkere eenvoudige appel-kruimeltaart op basis van rietsuiker.

Bereidingswijze

Stap 1:
Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Appelblokjes in mengkom doen en mengen met rietsuiker en kaneel (zie foto 4). Vervolgens de mengkom in de koelkast zetten.

Stap 2:
Verwarm de oven voor tot 200 C. Beleg de bodem van de vorm met bakpapier en sluit de vorm.

Stap 3:
We gaan deeg maken.Belangrijk dat zelfrijzend bakmeel gezeefd wordt (zie foto 5). Bakmeel, ei, rietsuiker en roomboter in mengkom doen (zie foto 6). Goed mixen totdat er een deeg ontstaat. Op het laatst nog even goed met de hand nakneden (zie foto 7). Tip: roomboter in kleine blokjes snijden, dat is prettiger mixen.

Stap4:
Verdeel circa tweederde van het deeg over de bodem van de springvorm. Duw het deeg plat tegen de bodem van de vorm (wanneer u een vuist maakt met de achterzijde van uw vingers). Een rand vormen is niet nodig (zie foto.

Stap 5:
Haal de appelblokjes uit de koelkast en verdeel deze over de deegbodem (zie foto 9).

Stap 6:
Verkruimel het resterend gedeelte aan deeg (zie foto 10). Verdeel het kruimel boven de appelblokjes (zie foto 11).

Stap 7:
Bak de taart in de voorverwarmde oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar (zie foto 1). Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Verwijder dan de vorm en bestuif de kruimellaag met lekker veel poedersuiker (zie foto 12).
Tip: zorg ervoor dat de kruimels niet aanbranden, een paar keer checken tijdens het bakken kan geen kwaad. Kijk door het ovenraam, maar doe de oven niet open, anders wordt het verwarmingsproces verstoord.

Ik zou zeggen, smullen maar !

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ummelie


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies