Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gr verse kabeljauwfilet of moten
1 kop vers geraspte parmezaanse kaas
½ t zeezout
1 t tijm
1 t paprikapoeder mild
Zwarte peper uit de molen
Vers gesnipperde platte peterselie
Olijfolie


HULPMIDDELEN

Bakplaat of ovenschaal, aluminiumfolie

Gegratineerde kabeljauwfilet

in kaas-kruidenkorst, eindresultaat, zalig!


Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200 graden C.

Bereidingswijze

Neem de moten kabeljauwfilet, elk zo 150 gr. per persoon, was ze en dep deze droog met keukenpapier. Neem de bakplaat, of een Ovenschaal en leg er aluminuimfolie in. Mix de kruiden met de Parmezaanse kaas heel goed en leg dit op een diep bord. Smeer de gewassen, droge, visfilets met een kwast in met een laagje olijfolie. Haal ze door het kaas-kruidenmengsel, leg ze op de aluminiumfolie en zet dit in de voorverwarmde oven. Bak de vis (hangt mede van de dikte van de filets af) gaar in ongeveer 12 15 minuten. Die kaas-kruidenkorst is nu ook mooi gegratineerd. Vooral niet te lang bakken want de vis moet van binnen mooi glazig blijven want anders worden de filets te droog. Het ziet er niet alleen mooi uit op een bord, maar het is ook erg lekker. Nu weten visliefhebbers hoe je heel makkelijk en snel een heerlijk stuk vis kunt serveren. Smullen maar!

Serveertips

Lekker met worteltjes, peultjes, sugarsnaps (of een combi). tomatensalades, gebakken (kriel)aardappels of romige Italiaanse aardappelpuree.



Leuk recept? Deel het
Reacties (31)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top