Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Knolselderijsoep

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


  • 1 Knolselderij
  • 1 Flinke aardappel
  • 2 Kruidenboullionblokjes
  • 1 Liter water
  • 1 Ui
  • 1 Teentje knoflook
  • 15 Gram verse bladselderij
  • 80 Gram gruyèrekaas
  • 8 Plakjes ontbijtspek
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1 Prei
  • 150 ml Kookroom
  • 1 Eetlepel mosterd
  • Vers gemalen nootmuskaat naar smaak
  • Vers gemalen peper en zout


HULPMIDDELEN

Staafmixer

Knolselderijsoep uit eigen keuken

Lekker, simpel en toch bijzonder...


Een snelle, gemakkelijke, romige en neurtrale soep met een winters tintje.

Voorbereiding


  • Breng het water aan de kook
  • Los de bouillonblokjes op
  • Snipper de ui
  • Snij de prei in smalle ringetjes
  • Snipper het knoflookteentje
  • Bak de ontbijspek uit en leg op een keukenpapiertje
  • Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van 1 tot 2 centimeters
  • Schil de aardappel en snij deze in blokjes van 1 tot 2 centimeters
  • Hak de selderij fijn

Bereidingswijze


  • Verhit de olijfolie in de pan waar je de soep in wilt bereiden
  • Bak de ui en het knoflookteentje glazig
  • Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak deze even mee, maar laat deze niet kleuren
  • Voeg de bouillon en de selderij toe en laat dit geheel ongeveer 15 minuten rustig aan koken
  • Pureer het geheel m.b.v. de staafmixer
  • Voeg de prei toe en laat deze 5 tot 7 minuten gaar koken
  • Voeg de kookroom toe en even goed roeren
  • Voeg de mosterd, peper en zout naar smaak toe

Serveertips


  • Doe de soep in kommen
  • Breek de ontbijtspek in stukjes en leg deze op de soep
  • Strooi hier de geraspte gruyèrekaas overheen
  • Rasp de nootmuskaat eroverheen


En nu is het tijd om te genieten van deze heerlijk zelfgemaakte Knolselderijsoep.

Lekker met sneetjes meergranenstokbrood besmeerd met kruidenroomkaas....



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BappieNL
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top