Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Een varkenshaas vol verrassingen

Door: deonart

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


Varkenshaas (1 voor 2 personen)
VOOR VULLING:
ongekruid varkensgehakt
zout
peper
gedroogde oregano
tijm (weinig)
knoflook, fijn
zongedroogde tomaten uit olie, fijn
zwarte olijven, fijn
kleine blokjes mozzarella
balsamicoazijn
ontbijtspek of bacon
aluminiumfolie
3 e olijfolie
1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen.
2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door.
3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas.
4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon.
5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen)
6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een Koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn)
7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.


met bacon verpakt

na 20 min. in oven

bak in olijfolie


Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR SAUS:
2 e olijfolie
2 uien in dunne halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijn
200 g champignons in plakken gesneden
1+1/2 t gerookte paprikapoeder (anders gewone paprikapoeder)
250 ml room
zout
zwarte peper
klein bosje basilicum, in stukjes gescheurd
2 e bloem
100 ml water
1. Fruit in braadvet van vlees de ui en knoflook aan tot zacht.
2. Bak champignons mee tot gekleurd. (indien nodig, voeg jij nog wat olie erbij)
3. Voeg paprikapoeder bij en bak even mee tot geur vrij komen.
4. Voeg room erbij en laat geheel goed gaar worden.
5. Indien nodig bind jij de saus nu met een papje van water en bloem (en laat de bloem wel een paar minuten gaar worden). (of anders gebruik jij maïzena)
6. Meng gescheurde basilicumbladeren er doorheen.
VERDER:
7. Haal varkenshaas uit folie en doen op Snijplank.
8. De sappen die vrij kwamen meng jij door champignonsaus.
9. Snijd varkenshaas in plakken, maar behoud de vorm voor presentatie.
10 Plaats varkenshaas in zijn geheel op een serveerschaal.
11. Verdeel de champignon roomsaus erover en er omheen.
12 Garneer met basilicum.

Serveertip

In de zomer kan deze gerecht heel goed op de BBQ klaar gemaakt worden en de saus in een apart pannetje bereid worden.



Deel dit recept

Reacties (56)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top