Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jack Daniels BBQ Saus

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 6 el bruine basterd suiker
- 1/2 cup appel cider azijn (of gewone azijn)
- 1/4 cup molasse (ik gebruik gewone pannekoeken stroop)
- 1/4 cup honing
- 3 el Jack daniels
- 2 el mosterd (Hollandse!!! Geen Dijon of grove zeeuwse)
- 1 el chili poeder
- 2 tl vers gemalen zwarte peper
- 2 tl knoflook poeder
- 1 tl 5 spices
- 4 cups ketchup
- Peper en zout naar smaak (meestal niet nodig)
- Tabasco naar smaak


HULPMIDDELEN

Fornuis
Pan
Maatbeker
houtenlepel
honinglepel


Traditionele Amerikaanse bbq saus voor erbij of om je vlees mee te moppen tijdens het roken/bbq-en

Bereidingswijze

Alle ingredienten in een sauspan doen (muv de ketchup) en goed mengen. Breng het aan de kook en daarna op middelmatig vuur, voeg de ketchup toe en breng het aan de kook. Laat het voor ongeveer 30 min pruttelen met de deksel erop. Haal de deksel eraf en laat het 10-15 min op laag vuur indikken.
Je kan het ongeveer 6 weken in de koelkast goed houden, maar invriezen werkt net zo goed!

Als je Ansjovis filet gebruikt dan kan je zout weg laten vanwege het zout gehalte. Je kan ook worcestersaus toevoegen (doe ik vaak bij baste saus voor kip).



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Paganstars
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top