Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Afrikaanse pompoensoep

Door: alinda3

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 pompoen (ca. 1 kg);
500 gr. aardappelen;
4 appels;
2 uien;
1 eetl. kerriepoeder;
1 theel. koenjit;
1 theel. kaneel;
2 eetl. geraspte gemberwortel;
1,5 l. groentebouillon;
2 laurierbladen;
2 dl. slagroom of blueband finesse;
1/2 rode paprika;
2 eetl. geknipte bieslook;
(arachide)olie;
zout en versgemalen peper.


Verder heb je nodig


Grote pan (2l) met dikke bodem
staafmixer

Afrikaans pompoensoep

Echte herfstsoep; warm, kruidig en zoet. Gezond genieten.


Herfstsoep; warm, zoet en kruidig (ideaal voor kinderen)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en snijd de pompoen, de aardappelen en appels in blokjes. Snipper de uien. Schil en rasp de gemberwortel.
Knip de bieslook en snijd de paprika héél fijn.

Bereidingswijze

Verwarm 4 eetl. olie en fruit hierin de gesnipperde uiten. Voeg kerriepoeder toe met koenjit, kaneel en gemberwortel. Bak dit enkele minuten. Voeg de pompoen, aardappel en appel toe. Schenk na ca. 3 minuten bakken van de groenten/fruit de bouillon toe in de pan en voeg de laurierbladen toe. Kook de soep ca. 25 minuten, verwijder de laurierbladen en pureer de soep. Breng deze op smaak met zout, peper en (slag)room.

Serveertip

Maak de soep af door te garneren met heel fijn gesneden paprika en bieslook. Serveer met brood.

Bron

AD



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alinda3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top