Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke Broccoli kiptaart met mozzarella

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr Broccoli
400 gr Kipfilet
5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart)
1 rode ui
1 Witte ui
1 teentje knoflook
3 eieren
125 ml slagroom
1 bolletje Mozzarella
125 gr champignons
1 gele paprika
Boter
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Zout
Peper
Paneermeel


HULPMIDDELEN

Ovenschaal 24 cm


Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

Voorbereiding

Snij de broccoli in kleine roosjes en kook dit 10 min voor met wat zout
Verwarm de oven op 190 graden
Laat het bladerdeeg ontdooien
Snij de ui in stukjes ( niet te klein) Daarna de champignons in vieren en de Paprika in dunnen reepjes (julienne) en de knoflook in kleine stukjes.
Snij de kipfilet in blokjes bestrooi dit met zout peper ,kerrie en paprikapoeder naar smaak. Meng dit even door elkaar

Bereidingswijze

Beboter de ovenschaal en strooi een beetje paneermeel op de bodem .Bedek dit met het bladerdeeg.
Bak in een Koekenpan even de ui paprika knoflook en de champignons even aan . Haal dit na 5 min uit de koekenpan en bak nu met een beetje boter de kip even aan . Giet ondertussen de broccoli af .Voeg na 3 min het ui mengsel even terug bij de kip schep dit nog even om en voeg de broccoliroosjes er ook aan toe .Meng ondertussen de slagroom en de eieren en snij de mozzarella in plakjes . Giet van groente kip mengesel het overtollige vocht af doe dit hierna in de ovenschaal .Doe daar overheen de slaroom en bedek met de plakjes mozzarella. 35 min in de oven en eet smakelijk.


(zie Foto`s)



Leuk recept? Deel het
Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top