Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pittige lasagne met venkel en shiso

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

(volkoren) lasagnevellen, 1 rode paprika, 1 ui, 1 venkel, 250 gram kastanjechampignons, 1/5 blikje ansjovis, hamblokjes, knoflookteen, gedroogde tijm, zout, gedroogde chillivlokken, blik tomatenblokjes, kappertjes, belegen goudse kaas, verse groene shisobladeren., olijfolie, kokosolie.



De combi van venkel tijm kappertjes en shiso werkt enorm goed = de frisse bite. de chilli lekker een beetje vuur. de ansjovis lekker pittig.
De ham is niet perse nodig, Dus zonder is het een lekker vleesarm gerecht! En alles in olijfolie gebakken is natuurlijk ook prima.

Voorbereiding

Snij groentes fijn. verwarm oven voor op 200 graden. rasp kaas.

Bereidingswijze

Bak in kokosolie ui en ham 5 min. neem uit pan. bak in nog wat extra kokosolie de groentes, voeg een uitgeknepen teen knoflook toe, minuutje meebakken. dan kappertjes, de tomaatblokjes en tijm, doe er na smaak beetje zout bij, niet teveel want de kaas en ansjovis zijn ook zoutmakers, en theelepel chillivlokken. Dit laatste mee uitkijken, ik hou wel van pittig maar het is snel te veel. nog even doorgaren.
Dan in Ovenschaal eerst lasagnevellen daarop laag groentes(met vocht) daarop wat kaas raspen, dan lasagnevellen, dan weer groentes, daarop helft hamblokjes en half blikje ansjovis in kleine stukjes er over verdelen, dan weer lasagne vellen, en tot slot weer groentes, andere helft ham, en kaas naar smaak. Ik druppel er dan nog graag wat olijfolie op. ongeveer 35 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. Klaar op het bord shisobladeren erover fijnsnijden. De shiso versterkt de venkel smaak!

Serveertips

Eventueel met stokbrood met olijfolie



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvi1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top