kip marinade

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor de marinade:
1 eetlepel olie (olijfolie)
4 eetlepels zoete ketjap (ketjap manis)
3 eetlepels sojasaus
3 teentjes knoflook (versnipperd)
0,75 eetlepel sambal
3 volle theelepels kerriepoeder
scheutje witte (droge of zoete) wijn
3 volle theelepels paprikapoeder

Kip (ca 500 a 600 gram) in stukjes
Groenten (schaaltje roerbakgroenten voor 4 personen)en extra champignons in bakje
Rijst

HULPMIDDELEN

Pan (wok)


Een pittige, hete marinade voor bij de kip

Voorbereiding

Maak de marinade klaar (meng alle bovengenoemde ingedrienten voor de marinade).
Hak de kip in stukjes en laat deze gedurende 15 minuten zwemmen in de marinade.

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur en laat de wok/pan enigszins voorverwarmen.
Voeg de kip en de marinade toe en laat de kip gaar worden in de pan.
Voeg vervolgens de groenten (inclusief extra champignons) toe en bak deze tot ze gaar zijn.

Serveertips

Serveer met rijst!

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sallie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies