Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indonesische, pittig gevulde, kippensoep

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

200 g kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
een stukje gember
½ chilipepertje
1 wortel
¼ Chinese kool
Sesamolie
1 kl kerriepoeder
1 l kippenbouillon
2 el sojasaus
100 g sojascheuten
100 g glasnoedels
sap van 1 citroen
zout


HULPMIDDELEN

Kookpan


Lekker pittig kippensoepje uit de Indonesischekeuken, heerlijk!

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Ontpit het pepertje en snipper het fijn. Snij de wortel in stukjes, de kool in reepjes en de kipfilet in blokjes. Stoof de ui glazig in wat sesamolie. Voeg knoflook, het pepertje en gember toe en laat even meestoven. Voeg de wortel en het kerriepoeder toe en giet de bouillon en de sojasaus erover. Laat de soep 10 minuten koken, temper het vuur en voeg de kippenblokjes toe. Laat de kip zachtjes garen en voeg de glasnoedels en de kool toe. Breng de soep op smaak met zout en citroensap en roer de sojascheuten erdoor.

Bron

Boekje soepen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top