1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Rode kool
  6. Rode kool met appel (basisrecept)

Rode kool met appel (basisrecept)

Door: Fressnapf

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gram rode kool, fijngesneden
3 goudrenetten (als die er nog niet zijn Elstar)
1 theelepel kaneel
3 kruidnagels
1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
Peper
Zout
Allesbinder
3 eetlepels bruine suiker
1/4 liter water


Verder heb je nodig


Kookpan

Rode kool met appel

basisrecept, lekkerder dan uit een pot

basisrecept, lekkerder dan uit een pot

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de rode kool in het water aan de kook. Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe. Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes. Bestrooi de blokjes met kaneel. Doe de appels bij de rode kool. Voeg gelijk de bruine suiker toe. Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen. Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de lauriersblaadjes. Indien nodig kun je de rode kool nog binden.

Serveertip

Lekker bij stoofvlees, met worst, karbonade en wild!



Deel dit recept

Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top