Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rode bieten risotto van Jamie Oliver`s Fifteen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 g risottorijst
1 dl witte wijn
1/2 l groentebouillon
1/2 sjalot
1/2 knoflookteen
1/2 stengel bleekselderij
1/3 stuk rode peper
250 g rode bieten
1 citroen
1/2 dl olijfolie
40 g boter
30 g gemalen geitenkaas



Bereidingswijze

De rode bieten goed wassen en drogen. Wrijf ze in met olijfolie.
Leg de bieten op een Ovenschaal, bestrooi ze met zout en rooster ze in een oven (175 °C, 75 minuten).
Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd de biet in stukjes.
Snijd de bleekselderij, knoflook, sjalot, en rode peper in fijne stukjes en fruit deze met olijfolie in een koekenpan
Voeg de risottorijst toe. Blus de rijst als deze glazig wordt af met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
Voeg steeds een beetje bouillon toe tot de risotto half gaar is. Blijf regelmatig roeren.
Voeg de rode biet toe en laat de rijst 3 minuten doorgaren.
Voeg nu citroensap en olijfolie naar smaak, geitenkaas en boter toe. Dek de pan af met een deksel en laat de risotto kort `rusten`. Roer de risotto nog 1 keer goed door.

Serveertips

Dien op met geraspte Parmezaan, olijfolie en eventueel wat krokant broodkruim en gesneden munt.

Bron

Http://www.1010global.org/nl/het-1010-recept



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top