Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip-kerrie roomsoep

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

25 gr boter
1 ui (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1/2 Spaans pepertje (in ringetjes)
2 cm gemberwortel (geraspt)
1 el Garam Massala (of kerriepoeder)
2 el bloem (gezeefd)
1,5 L kippenbouillon
350 gr kipfilet (in heel kleine blokjes)
250 gr champignons (in plakjes)
1 rode paprika (in heel kleine blokjes)
3 dl kokosmelk
3 lente-uitjes (in fijne stukjes)
150 gr tauge (geblancheerd)
4 schijven ananas (in blokjes, met sap)
2 el koriander (fijngesneden)




HULPMIDDELEN

Soeppan, zeef


Een licht pittige en ook wat zoetige soep verfijnd door de kokosmelk. Een lekker soepje vooraf.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in de pan en fruit hier de ui, knoflook, peper, gember en Garam Massala een minuutje in aan. Doe er dan de bloem bij en bak nog een minuutje mee. Voeg daarna scheut voor scheut en roerende de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Doe dan de blokjes kipfilet, champignons en paprika erbij en laat dit een minuut of 10 zachtjes koken. Giet dan de kokosmelk erbij, laat een minuutje meekoken en dan de lente-uitjes, tauge en ananasblokjes erdoor roeren. Strooi als laatste de koriander over de soep en dan lekker meteen opdienen!

Serveertips

Lekker met een naan-brood!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top