Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Quiche
  5. Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

Quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing

Door: agmahe

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2012

Ingrediënten 8 personen


- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook)
- 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn)
- 6 plakjes ontbijtspek
- handje vol walnoten
- 3 eieren
- 1 bosui in dunne ringetjes
- 2 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels honing
- Zout & peper


Verder heb je nodig


Bakblik (20cm doorsnede), oven

Tags


Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

Lees meer: de quiche top 10

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed het ingevette bakblik met bladerdeeg. Bewaar wat bladerdeeg om over de bovenkant in repen te leggen.

Leg 3 plakjes ontbijt op de bodem van het bladerdeeg en verkruimel de geitenkaas er over heen. Hak de walnoten in grove stukken en verdeel tweederde van de walnoten over de bodem. Sprenkel de honing over de geitenkaas en de walnoten. Leg hier boven op de andere plakjes ontbijtspek.

Klop in een kom de eieren los, doe daarbij de gesneden bosui, 2 eetlepels creme fraiche, beetje zout en versgemalen peper. Meng dit goed door elkaar.

Giet het eiermengsel over de geitenkaas heen.

Leg hier overheen de reepjes bladerdeeg. Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. Strooi hierover nog de overgebleven walnoten.

Zet het voor circa 30 minuten in de oven en serveer warm.

Tags

Serveertip

Lekker met een simpele salade van bijvoorbeeld rucola sla



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agmahe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top