Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

Door: Fressnapf

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr kipstukken aan het bot
1 limoen, geschild
2 preien
1 ui
1 wortel
1 rode peper
1 bosje selderij
30 gr verse gember in stukjes
50 gr eiermie
Bosje koriander
1 ½ liter water
Zout
Zwarte peper


Verder heb je nodig


Grote kookpan

Heerlijke pittige kippensoep

van Erik van Loo, ziet er heerlijk uit en smaakt geweldig!

Kippensoep van fressnapf gemaakt door pwiggers

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de kipstukken in een hoge pan, en doe er 1 ½ liter koud water bij. Rustig aan de kook brengen en met een schuimspaan het oppervlak van de soep schoonhouden. De prei mag in stevige stukken, de rode peper even in tweeën, zaad er uit, de ui in vieren, de selderij en de gember, het mag er allemaal bij. Het geheim van dit gerecht is de limoenschil. Dun schillen en bij de soep doen. Maar zorg wel dat je een biologische limoen gebruikt. Laat 1 ½ uur trekken. Niet koken! Trekken!. Doe de soep door een zeef. Pluk het vlees van de botten. Doe dat terug bij de bouillon. Nu nog wat preiringetjes er in en wat eiermie en dan nog een even in de limoen knijpen. Zout en peper natuurlijk en wat je fantasie je verder vertelt. Afgarneren met blaadjes Koriander bijvoorbeeld.

Serveertip

Lekker met vers stokbrood.

Bron

"Sauzen" Erik van Loo



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top