Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bobotie

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

600 gram rundergehakt
600 gram sperziebonen, kleingesneden
1 dikke snee wit brood, gekruimeld
2½ dl melk
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel kurkuma (koenjit)
1 eetlepel garam masala (Indisch kruidenmengsel)
1 eetlepel kaneel
30 ml azijn
2 eetlepels abrikozenjam
2 eetlepels mangochutney
50-100 gram rozijnen
3 eieren
2 appels, in stukjes gesneden
50 gram amandelen, fijn gehakt
olijfolie
zout en peper


Zuid-Afrikaanse Boboti

Gehaktschotel met kerrie, fruit en boontjes


Bobotie is van oorsprong een Aziatisch gerecht, maar nu typisch Zuid-Afrikaans. De absolute favoriet van mijn dochter van 16. Een ovenschotel met gehakt, eieren, kerrie, fruit en boontjes. Dankzij de combi hartig - zoet zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het recepten schrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over de Big Five; of Kaap de Goede Hoop; of Nelson Mandela; of de grappige Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline), kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). Smaaklike eten!

WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

Voorbereiding

Fruit de kurkuma, garam masala en kerriepoeder kort in hete olie. Zet het vuur wat lager en voeg de ui toe. Fruit deze goudbruin en voeg dan de knoflook en het gehakt toe. Mix ondertussen in een kom het brood, azijn, chutney, jam, kaneel, appel, amandelen, rozijnen en de helft van de melk (125 ml). Als het gehakt gaar is, kunnen de sperziebonen, de appelstukjes en de mix worden toegevoegd aan het vlees.

Bereidingswijze

Vul een Ovenschaal met het mengsel en dek dit af met een mengsel van 3 eieren en de rest van de melk. Bak alles 35 tot 45 minuten op 175° C in de oven. De bobotie is klaar als het eimengsel goudbruin is geworden.

Serveertips

Serveer met gele rijst en een frisse salade. Zet eventueel nog wat mangochutney op tafel.

Bron

Www.wereldeters.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldeters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top