• Eigen recept

Gegrilde groente

  • Italiaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 zoete puntpaprika`s
1 grote aubergine
3 tenen knoflook
olijfolie
1 el Italiaanse kruiden
rode balsamico azijn
4 el pijnboompitten
Parmezaanse kaas
2 el kappertjes
zout
peper


HULPMIDDELEN

Koekenpan, ovenschaal, knoflookpers, oven met grillfunctie, schaaltje


Deze gegrilde groente zijn heerlijk als bijgerecht. Het gerecht is door de balsamico wat zoet maar toch hartig. Lekker bij gebakken aardappels en vlees.

Voorbereiding

Verwarm de grill voor op 200 °C

Bereidingswijze

Pers de tenen knoflook uit in een schaaltje. Giet er een ruime hoeveelheid olijfolie over (ongeveer 80 ml). Voeg de Italiaanse kruiden toe en wat peper en zout. Even doorroeren en laten staan.

Halveer de puntpaprika`s en verwijder de pitjes. Leg de paprika`s met de schil naar boven in de ovenschaal. Zet dit ongeveer 20 min onder de grill tot de schil gaat bollen en zwart wordt.

Snij ondertussen de aubergine in de lengte in stevige plakken. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan. Bak de aubergine aan beide kanten lichtbruin en leg even apart op een bord.

Haal de paprika`s na ongeveer 20 min uit de oven (schil mag zwart zijn) en laat even afkoelen (niet in water!). Zet de temperatuur van de oven dan op 100 °C .
Verwijder de schil, dit gaat als het goed is heel makkelijk. Pak de schil daar waar de bobbels zijn ontstaan en je trekt de schil er zo af.

Leg dan de aubergine en paprika om en om in de ovenschaal. Giet de knoflookolie erover. Sprenkel een ruime hoeveelheid balsamico over de groenten. Schuif de ovenschaal in de oven en laat dit ongeveer 20 min in de oven staan op 100 °C.

Rooster intussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie tot ze lichtbruin zijn.
Neem na ongeveer 20 min de groente uit de oven.
Strooi de pijnboompitten erover en de kappertjes.

Strooi bij serveren de Parmezaanse kaas erover.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LDdeHaan


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies