Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofvlees

Door: Delarosa

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Dit is het stoofvlees dat wij maakten en verkochten in onze cafetaria en wat liep als een tierelier! K heb er natuurlijk wel een kleiner receptje van gemaakt, 10 liter is wat veel he...

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500 gr runderlappen
50 gr boter
4 uien
250 gr champignons
1 winterwortel
1 blikje tomatenpuree
40 gr bloem
7,5 dl runderbouillon
2 el ketjap manis
2 tl tijm (gedroogd)
2 tl rozemarijn (gedroogd)
2 laurierblaadjes


Verder heb je nodig


Braadpan


Voorbereiding

Snij het vlees in blokjes van ca 2x2 cm, de uien in halve ringen, champignons in plakjes en de winterwortel in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in de boter. Doe er dan de uien, champignons en wortel bij en bak 5 minuten mee tot het allemaal zachter is geworden. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken, dan de bloem er bij en ook even meebakken. Blus het geheel dan af met de bouillon, tijm, rozemarijn, laurier en ketjap en laat minimaal 3 uur stoven, tot het vlees superzacht is.

Serveertip

Natuurlijk heerlijk bij een (vers en zelfgebakken) frietje maar ook bij een stevige herfstschotel!



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top