Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Australische cake

  • Australisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

100 gram rozijnen,
200 gram boter,
175 gram witte basterdsuiker,
70 gram kokos,
2 eieren,
2 eetl. stroop,
200 gram zelfrijzendbakmeel,
poedersuiker.



Heerlijke cake met kokos.

Voorbereiding

Vet het cakeblik in.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Wel de rozijnen in kokend water, laat ze 10 minuten wellen.
Smelt de boter.
Meng in een kom de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het zelfrijzend bakmeel.
Voeg de gesmolten boter toe en meng dit tot een glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en zet dit in het midden van de oven en bak de cake ongeveer in 50 minuten gaar.

Serveertips

Als de cake nog een klein beetje warm is, bestrooien met poedersuiker.

Bron

Aangepast allerhande recept.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gravendeel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top