Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!

Door: Fressnapf

Provencaalse runderstoofschotel

heerlijk herfstrecept, ziet er toch goed uit?

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een Slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 kilo sucade- of riblappen
3 teentjes knoflook (fijn)
3 laurierblaadjes
Zeezout
Zwarte peper
2 t knoflookpoeder
750 ml droge rode wijn
2 kopjes bloem
Olijfolie (paar scheuten)
2 grote uien (in blokjes)
500 g wortels (in brokken)
250 g champignons
2 el peterselie
4 aardappels vastkokend (in partjes)
450 g diepvries doperwten
2 kopjes vleesbouillon
½ kopje zongedroogde tomaten
1 el rozemarijn
Beetje tijm
2 el worchestersaus


Verder heb je nodig


Grote braadpan of pan met dikke bodem of slowcooker.


Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes, doe in een schaal met de helft van de wijn en de knoflook en de laurierblaadjes en laat het een nachtje marineren in de koelkast. Als wijn heb ik een goedkope fles pinot noir gebruikt want dat is een lekkere volle fruitige wijn. Snij alle groente, zorg dat het klaarstaat want werkt sneller. Neem nu een grote Braadpan met een dikke boden. Haal de blokjes rundvlees uit de marinade (de marinade niet weggooien, laurierblaadjes verwijderen!), doe een flinke scheut olijfolie in de pan, smeer de blokjes vlees in met zout en peper en haal ze door de bloem en bak ze snel om en om bruin. Doe nu de rest van de marinade in de pan met de overgebleven scheut wijn, de uien en de vleesbouillon en laat lekker 2 uur op laag vuur pruttelen. Het vlees kan nu garen en wordt zo botermals. Voeg nu de rest toe, de aardappels, wortels, champignons, tomaten, rozemarijn en tijm en gaar dit een half uur mee. Breng op smaak met worchestersaus en eventueel nog wat zout. Voeg tenslotte de erwten toe want die hebben niet zo lang nodig en laat ze nog eventjes 10 minuten mee pruttelen. Let er op dat de bevroren erwten niet stuk gaan want dat is niet de bedoeling. Je hebt nu een uiterst complete, slanke en zeer voedzame schotel die prima past bij de herfst en de winter en waarvan je misschien wel 2x van kan smullen. Laat maar eens weten wat je er van vond. Een dag later is het nog lekkerder. Allen smakelijk !

Serveertip

Lekker met wat frisse komkommer en eventueel wat extra aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (41)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top