Chinees ovengebakken buikspek

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1 stuk dik uitgebeend buikspek van 1,8 kg (voor lichter of zwaarder moet jij de specerijen daar volgens aanpassen)
1+1/2 e Sichuan peperkorrels
1+1/2 t zwarte peperkorrels
2 volle t Chinees vijfkruidenpoeder
3 t witte basterdsuiker

buikspek met been

uitgebeend buikspek

rooster pepers in droge pan

prik vel in van buikspek

bak 15 min. bij 220*C

erna word dit 2+1/2 uur gebakken bij 170*C en dan 15 min. bij 230*C


Chinees, met knapperige korst en overheerlijk!

Bereidingswijze

1. Als ik buikspek koopt, vraag de slager me altijd of ik het met of zonder been wil. Mijn antwoord is dan altijd met been. Ik vind dit veels te interessant om zelf zo een stuk buikspek uit te benen. Maar ik kan me voorstellen dat jij misschien geen uitbeen mes heeft, dan vraag je gewoon de slager het even voor jou uit te benen.
2. Draai buikspek om met de vel kant naar boven. Prik de vel in met een scherpe puntige mesje zodat zo elk cm er ingeprikt worden. Let vooral erop dat het alleen door de vel en het vet ingeprikt worden en niet door het vlees.
3. Giet nu hete water over de vel en droog het erna degelijk af.
4. Keer buikspek en wrijf de vlees kaant in met specerijen mengsel. Zorg ervoor dat jij ook de zijkanten goed gewrijf.
5. Laat buikspek in koelkast voor 8 uur marineren.
6. Verwarm oven voor tot 220*C.
7. Plaatst buikspek met de vel kant naar boven op een braadslee met een rek erop zodat vlees niet de braadslee aanraken.
8. Doen water in de braadslee en bak buikspek voor 15 min. bij 220*C.
9. Erna bak jij de buikspek voor 2+1/2 uur bij 170*C en vul vocht aan in braadslee als de water op raken.
10. Verhoog nu oventemperatuur tot 230*C en bak buikspek verder voor 15 min. tot het krokant is.
11. Laat vlees 10 min. rusten en snijd vlees erna in hapklare stukken.

Serveertips

Serveer dit warm met witte rijst en bijvoorbeeld roergebakken sla met oestersaus

Bron

Proeven en experimenteren (een compilatie van verschillende ideeën)

Leuk recept? Deel het
Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies