Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mediterraan stoofpotje

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 g boter
• 200 g magere spekblokjes
• 1 ui, gesnipperd
• 600 g doorregen runderlappen, in blokjes
• 2 tomaten, gepeld en in stukjes
• 2 eetlepels milde paprikapoeder
• 1 takje verse tijm
• 1 laurierblaadje
• 2 kruidnagels
• 250 ml bouillon
• 250 ml witte wijn
• 100 ml crème fraîche



Bereidingswijze

Mediterraan stoofpotje4personen0min voorbereiden2uur bereiden0min wachtenwaardering 8.3Hoofdgerecht • Vlees • Mediterraan
ingrediënten• 50 g boter
• 200 g magere spekblokjes
• 1 ui, gesnipperd
• 600 g doorregen runderlappen, in blokjes
• 2 tomaten, gepeld en in stukjes
• 2 eetlepels milde paprikapoeder
• 1 takje verse tijm
• 1 laurierblaadje
• 2 kruidnagels
• 250 ml bouillon
• 250 ml witte wijn
• 100 ml crème fraîche

bereiden
Verhit de boter in een Braadpan en bak het spek zachtjes uit. Fruit de ui zachtjes mee en schep het vlees met wat zout en peper erdoor. Bak dit ca. 15 minuten en voeg dan de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe. Laat het vlees op zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) ca. 1½ tot 2 uur zachtjes sudderen. Roer van het vuur af vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.

Bron

Okokorecepten.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erikahz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top