Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

Door: Fressnapf

Pittig zoete gemarineerde Indonesische kipkluifjes

voor zomaar of bij een aziatisch buffet, ziet er toch lekker uit?

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2012

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 ½ kilo kippenvleugels
4 teentjes knoflook (fijn)
3 el honing
1 el limoensap
2 cm verse gember (geraspt)
6 el olie
2 t kurkuma
1 t cayenne peper
1 ½ t paprikapoeder mild
2 el bruine suiker
Zeezout


Verder heb je nodig


Bakplaat, keukenpapier, Ovenschaal, afdekfolie


Bereidingswijze

Neem de kippenvleugels, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Neem een flinke schaal (ik gebruik een ovenschaal) en doe daar de ingrediënten in voor de marinade. Meng dit goed door elkaar en proef even. Doe dan de kippenvleugels er in en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek dit af met plastic afdekfolie en zet ze een paar uur, liefst een nachtje weg in de koelkast. Warm nu de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Leg ze goed verspreid op een bakplaat en smeer er nog wat marinade op. Zet ze nu 30-40 minuten in de oven en laat ze garen. Na 20 minuten even omdraaien. De marinade gaat wat karamelisseren en de huid wordt bruin en krokant. Prik er even met een vork in en als het zacht voelt en het sap er uit loopt dan zijn ze klaar. Absoluut niet langer want anders worden ze droog ! Eet smakelijk.

Serveertip

Met een frisse chutney.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Volgend recept
Top