Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Maaltijdsalade venkel-appel met forel filet

Door: Fressnapf

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


2 eieren
2 venkelknollen, in dunne plakjes
4 el olijfolie
6 el witte balsamicoazijn
1 groene appel (bijv. golden delicious)
2 zakken waterkers (a 75 g)
1 bakje dille (15 g), fijngesneden
2 pakjes gerookte forelfilet (a 125 g)
1 stokbrood


Verder heb je nodig


Appelboor


Dit is wel een hele maaltijd, maar wel een gezonde. Ook deze salade past prima bij net najaar. Het frisse van appel, de zoete en anijsachtige venkel en de hartige vis, lekker !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Leg de venkel in een schaal. Maak een dressing van de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik. Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd horizontaal in dunne plakjes. Meng met de waterkers en dille door de venkel. Verdeel de dressing erover en schep om. Snijd de forel in stukjes en leg op de salade samen met de eiparten. Serveer met het stokbrood.

Serveertip

Met vers stokbrood

Bron

AH 9/12



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top