Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Door: Fressnapf

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2012

Ingrediënten 4 personen


1 kilo buikspek met zwoerd
Zeezout
5 el sojasaus
2 el five spices poeder (toko)
Arachide olie (pinda olie)
Heet water

voor de zoetzure saus
200 gr witte basterdsuiker
1 dl witte wijn azijn
Scheut zoete witte wijn
1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn)
3 el tomatenpuree
Scheut tomatenketchup
1 el allesbinder of maizena
2 el water
Zeezout
Peper


Verder heb je nodig


Wok, steelpan

Babi pangang

Lekker pittig


Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem het buikspek (of stukken daarvan). Buikspek is niets anders dan speklap met een velletje. Giet eerst heet water over het vlees want dan wordt het later knapperiger. Maak nu met een scherp koksmes vertikaal inkepingen in het vlees. Smeer het goed in met zout en laat een uurtje staan. Het zout dat onttrekt vocht aan het vlees. Smeer het nu royaal in met five spices poeder (diverse chinese kruiden, ook dit kan je zelf maken). Niets is teveel. Ik heb 2 el gebruikt want sommige mensen vinden té net wat té pittig en marineer af met de sojasaus. Laat het nu ook weer een uurtje staan. Prik er desnoods wat gaatjes in met een vleesvork want zo kan je marinade optimaal intrekken.
Dan de saus: neem een steelpan, doe de ingrediënten er in en breng aan de kook. Goed blijven roeren zodat het een dik, strak geheel wordt. Even proeven en evt. wat zout toevoegen.
Snij dan het vlees in dunne reepjes, neem een wok, doe er de olie in en wok de reepjes gemarineerd vlees op de hoogste temperatuur die je hebt kort lekker krokant bruin ! Gewokte reepjes krokant vlees op een bord leggen en de zoetzure saus er over heen gieten. Leuker, lekkerder en makkelijker kan ik het niet voor je maken, maar je moet het wel even weten.

Serveertip

Heerlijk met nasi



Deel dit recept

Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top