Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rauwe zeebaars met avocado en kruiden (TOP AMUSE)

Door: Fressnapf

  • Vis Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 rijpe avocado
120 g zeebaarsfilet (30 g per glaasje) Neem wel wilde, die is lekkerder
1 flinke handvol verse kruiden: dille, koriander, bieslook
1 limoen
1 citroen
olijfolie
peper
zout


Verder heb je nodig


Glazen

Zeebaars en Avocado

ziet er toch ook leuk uit?


Dit is een wel een heel erg lekker hapje en ziet er nog leuk uit ook. Leuk om als amuse te presenteren of lekker voorgerecht waarmee je echt kan scoren. Ook lekker slank en gezond.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de limoen en snij het buitenste groene laagje van de schil (het wit smaakt bitter). Snij in fijne reepjes. Snij de zeebaarsfilet in kleine stukjes. Meng met een scheut olijfolie en een beetje citroensap en voeg de fijne reepjes limoenschil toe. Kruid met peper en zout. Zet weg in de koelkast. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Plet het met een vork en meng met het sap van een halve limoen. Kruid met peper en zout. Snij de kruiden fijn en meng met wat olijfolie, zout en peper. Vul de glaasjes eerst met de avocado. Doe de kruiden erbovenop en vervolgens de zeebaars. Garneer met wat verse kruiden.

Bron

Puur genieten en toch gezond en slank (boek)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top