Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tulband cake

  • Tsjechisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*250 gram boter
*200 gram suiker
*1 zakje vanilliesuiker
*4 eieren
*Snufje zout
*Klein beetje geraspe citroenschil
*sap van 1 citroen
*250 gram bloem
*2 theelepels bakpoeder

wat boter en meel extra voor het insmeren van de vorm.


HULPMIDDELEN

1 Sateé prikker
Tulband bakvorm

Tsjechische Bbovka

Een tulband zoals we die in nederland slecht kennen, van Tsjechische afkomst.


Dit is een lekkere en zoete gewoonte om te maken in Tsjechië. Daar word deze tulband cake, Bábovka genoemd en er is geen 1 Tsjech die niet weet wat dat is en hoe je het maakt. In Nederland is deze echter nog niet heel bekend.

Het is een ideaal gezins cake en hij is heel lekker. Je kunt de zoetheid zelf bepalen door er meer of minder poedersuiker overeen te strooien. Je kunt deze cake gebruiken als nagerecht maar natuurlijk ook gewoon als tussendoortje

Voorbereiding

Warm de oven op, op ongveer 150° C.
Zweep boter met suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel. Dan voeg de 4 eieren, snufje zout, geraspte citroenschil en het sap van de citroen toe.
Voeg dan de 250 g bloem toe
samen met de 2 theelepels bakpoeder(in zakjes)

Bereidingswijze

Nu je het deeg klaar hebt Smeer je de vorm in met wat boter en bestrooi je de binnenkant met een klein beetje meel. Nu doe je het deeg inde vorm en bak je het in de oven bij 175 ° C voor ongeveer 45 minuten totdat het een mooie goude kleur heeft gekregen. Om te controleren of de cake klaar is prik je met een sateé prikker in de cake, komt die er schoon uit dan betekend dat, dat de cake klaar is. Plakt er nog veel deeg aan dan betekend dat, dat je de cake nog wat in de oven moet laten zitten. Maar doe dit niet te lang!

Serveertips

Strooi wat poedersuiker over de al gebakken deeg om de puntjes op de i te zetten.

Doe wat stukjes chocola in het deeg voordat je deze in de oven doet. Je krijgt koe-achtige chocolade vlekken in je cake en dat varieërd de smaak.

Bron

Tsjechische Traditie



Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Groenekokkin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top