Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Malva pudding

  • Afrikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

20gram boter
140gram suiker
2 eieren
1 eetl. abrikozenjam
1 theel. bicarbonate (baking soda)
125ml melk
1 theel. vinegar (wit)
250ml bloem (gezeefd)
1 mesp. zout

Stroop:
250ml room
180ml suiker
125gram boter
125ml kookwater
5ml vanilleessence



Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Vet een vorm van ongeveer 2 liter goed in.

Bereidingswijze

Room 20gram boter met 140gram suiker.
Voeg 1 ei toe, goed mixen, zodra eerste ei is opgenomen, 2de ei toevoegen. Goed mixen.
Voeg toe:
1 eetlepel abrikozenjam
1 theel. baking soda met 125ml melk
1 theel. vinegar

Roer dit allemaal goed door, voeg hier nu de 250ml gezeefde bloem en mespunt zout aan toe.
Giet die in een goed beboterde, rechthoekig of ovale vorm en bak voor 45 minuten op 180 graden C.

Zodra de pudding is gebakken en op een rooster voor een paar minuutjes afkoelt, moet je de stroop maken.

Voeg alles in een steelpan:
250ml room
180ml suiker
125gram boter
125ml kookwater
5ml vanilleessence

Breng voorzichtig, roerend, aan de kook. Pas op! Kookt snel over... Zodra de stroop beetje ingedikt is van het koken over de pudding gieten die een paar minuutjes heeft afgekoeld. Niet schrikken, maar het is veel stroop, maar dit wordt volledig opgenomen, als het goed is komt de pudding los van de vorm. Dat is goed.

Serveertips

Heerlijk warm serveren zonder iets erbij, maar je kan er eventueel roomijs, slagroom of custard bij serveren.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ingrid2409
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top