Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 kilo verse, schone mosselen per persoon Neem die van Adri & Zn.
1 grote ui
1 grote wortel
1 kleine venkelknol (of een flinke scheut Pernod, anijslikeur)
4 lente uitjes
2 teentjes knoflook
Bos peterselie
1 el verse tijm
1 tl five spices poeder
100 ml olijfolie
3 el creme fraîche
150 ml droge witte wijn (Riesling)


HULPMIDDELEN

Wok, de allergrootste pan (met deksel) die je hebt.

Mijn allerbeste mosselpan ooit

dit is eigenlijk voor gastronomen en voor mensen die van smaak houden


Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt.

Bereidingswijze

Was de groenten, snipper de ui, de bosuitjes, teentjes knoflook en snijd de wortel en de venkelknol* in stukjes. Neem de wok, doe er de olijfolie, de tijm en het five spices kruid in, goed heet vuur en roerbak de groenten totdat ze glazig geworden zijn. Was nu de mossels, doe ze in de grote pan, wijn er bij en kook ze in een paar minuten gaar totdat ze open staan. Geen dichte op kapotte mosselen nemen, gooi die weg. De verpakkingen van Adri&Zn die mosselen zijn zo goed gecontroleerd, zitten geen slechte in want ik hou het liever gezellig. Je gaat nu de wijn ruiken en de alcohol verdampt. Groente er bij uit de wok, creme fraîche er bij, bos gesnipperde peterselie er bij en nog even goed warm laten worden. Even je vinger in de pan en proeven, evt. nog ietsje nakruiden. De bedoeling is om een heerlijke, zoete, iets pittige anijssmaak te creëren. Derhalve de venkel gekozen en het five spice kruid, heerlijk. Ramsey heeft de venkel dan niet gebruikt en het kruid ook niet, maar er een scheut Pernod voor gebruikt. Dit is een fles anijslikeur, maar heeft niet iedereen in huis. Bovendien is zo`n fles bij de slijter ook nog best duur, meen € 15 dus dit is de leuke en smakelijke oplossing. Nu kunnen we lekker smullen van deze heerlijke mosselpan bomvol mooie smaken.

Serveertips

Lekker met frietjes of met stokbrood

Bron

Oud kookboek en door mij aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top