• Eigen recept

Bolognesesaus

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

500gr (mager) rundergehakt
2 uien
2 paprika`s
2 pakjes gezeefde tomaat
1 of 2 runderbouillonblokjes
2 tenen knoflook
2 tl suiker
Zout en peper
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas (parmezaanse)

HULPMIDDELEN

Grote wok, spatel


Een heerlijke bolognesesaus, te gebruiken voor over de pasta of om lasagne mee te maken.

Ik maak altijd veel saus en vries dan porties in, uit deze saus haal je 8 porties. Neem van ieder ingrediënt maar 1 en je hebt het gerecht gehalveerd.

Voorbereiding

Snijd de uien en paprika`s
Zet evt. een pan water op om de pasta in te koken

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de wok. Ik doe dit altijd zonder boter of olie, gehakt is van zichzelf al vet genoeg.
Doe daar de gesneden ui en paprika bij.
Als deze een beetje zacht zijn geworden, doe je de gezeefde tomaten, bouillonblokjes, suiker en knoflook erbij. Proef zelf of je één bouillonblokje genoeg vindt, het maakt de saus wat zouter.
Maak de saus af met de kruiden.

Als je de saus als lasagnesaus gebruikt, doe je om en om een laag saus en een laag lasagna in een ingevette ovenschaal. Begin en eindig met een laag saus en bestrooi metgeraspte kaas

Serveertips

Serveer de saus apart van de pasta en met eraspte kaas.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies