Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels
- 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben
- 1 grote courgette
- 1 zak verse spinazie
- 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook
- 1 grote of 2 kleine sjalotjes
- 1 bol mozzarella
- flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino
- een handje vol verse basilicum
- gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)


HULPMIDDELEN

- Koekenpan
- Ovenschotel
- Oven

Zo komt hij er ongeveer uit te zien.


Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines!
Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

Voorbereiding

Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast klaar in de ovenschotel.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes (ongeveer dobbelsteengrootte).
Haal eventueel wat grove steeltjes van de spinazieblaadjes, die zijn nogal taai als je aan het eten bent.

Snijd de mozzarella in plakken.

Bereidingswijze

Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels (niet weggooien dus, zit veel te veel smaak aan!!) eerst de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beiden een beetje kleur hebben, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee.

Als de courgettes een mooi bruin kleurtje hebben, zet dan het vuur op halve hoogte. Doe handje voor handje de spinazie in de pan erbij, zodat het de kans krijgt om te slinken. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten/tomatenblokjes bij en laat je alles even goed doorwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen.

Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen.

Als laatste bedek je alles met een mooie laag geraspte kaas en zet je de ovenschotel zo`n 10 minuten in de oven.
Na 10 minuten kun je er nog voor kiezen om even de grill aan te zetten, zodat je een mooi krokant laagje op je schotel krijgt.

Haal eerst de schnitzel met de mozzarella onder de saus vandaan, leg deze op een bord en schep daarna rijkelijk de saus er overheen.
Garneer eventueel met nog wat vers geraspte kaas en basilicumblaadjes.

Serveertips

Natuurlijk lekker met (volkoren)pasta en, als je bang bent tóch nog niet genoeg groenten te hebben, een frisse salade.
Een lekker glaasje Italiaanse rode wijn is natuurlijk ook niet te versmaden.



Leuk recept? Deel het
Reacties (50)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ElVerhage
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top