• Eigen recept

Gerookte kip

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Kipfilet, water, zout, en kersenhoutsnippers.

HULPMIDDELEN

Tafelmodel rookoventje of een groot koekblik

Kip roken

Zelf roken is niet alleen leuk maar ook lekker! De gerookte kip van de "grote winkelketen" kan hier niet aan tippen!

Voorbereiding

Los 2 eetlepels zeezout op in een halve liter water. Prik de kipfilet in met een sat├ęprikker of dun mes en leg deze in de zoutoplossing gedurende een half uur.

Bereidingswijze

Leg in het rookoventje 2 desertlepels met kersenhoutsnippers (foto 1)

Leg de lekplaat terug en vouw van aluminiumfolie een lekbakje, dat scheelt schoonmaken! (foto 2)

Plaats het hoge rooster (foto 3) en leg hier de kipfilet op (foto 4)

Vul de branders met brandgel en laat deze even warm worden alvorens je ze laag mogelijk afstelt (foto 5)

Sluit de oven met het deksel en plaats deze op het onderstel (foto 6)

De rooktijd bedraagt een half uur en die gaat in als de oven zodanig warm is dat je hem nog wel kunt aanraken maar dat het niet meer prettig aanvoelt. Meestal duurt dit ongeveer een kwartier!
Reken dus op een totaaltijd van ongeveer 45 minuten. Let wel; bij het roken is langzaam altijd beter dan snel!

De kip is gaar als de spanning van het vlees aanvoelt als de muis van je hand (foto 7)

De filet op een bord leggen (foto 8 )

Afdekken met folie en een half uur laten rusten, dit zorgt dat de sappen zich weer in het vlees trekken (foto 9)

De kip is klaar om verwerkt te worden in een gerecht (pasta salade in dit geval)
(foto 10)

Serveertips

Lekker door de nasi of gewoon op brood

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FamBruins


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies