Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Szechuan soep

  • Chinees Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

4 gedroogde chinese champignons
45 gr. mie
1 ltr. kippenbouillon
1 kop gare kip, fijngesneden
1 blikje bamboescheuten [230 gr. uitgelekt en fijngesneden]
1 tl. verse geraspte gember
1 el. maizena
80 ml. water
1 ei, losgeklopt
1 el. tomatenpuree
1 el. sojasaus
1 el azijn
2 tl. sesamolie
2 lente uitjes, fijngehakt
zwarte peper en zout



Voorbereiding

Doe de chinese campignons in een schaal en bedek ze met warm water. Week ze 30 min., giet ze goed af en hak ze fijn.
week de mie 20 min. in koud water, giet hem af en knip ze in korte stukjes.

Bereidingswijze

Breng de bouillon in een grote pan aan de kook. Voeg champignons, mie, kip, bamboescheuten en gember toe. Temper het vuur en laat alles zachtjes sudderen. meng in een schaal de maizena met water tot een glad papje. Roer dit langzaam door de soep tot het opgelost is. Voeg al roerende het losgeklopte ei in een fijn straaltje aan de soep toe. haal de pan van het vuur. Voeg tomatenpuree, sojasaus, azijn, sesamolie en lente uitjes toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg een paar druppels chilisaus toe voor een nog pittiger soep.

Bron

Klassieke soepen [Anne Wilson]



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inakok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top