Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Fantastische saucijsjes stoofpot

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1-2 eetl. olie; 6 saucijsjes; 6 reepjes ontbijtspek; 4 sjalotjes in vieren gesneden; 2 teentjes knoflook, geplet; 1 theel. smoked paprika; 1 blik tomatenstukjes (400gr.,); 300 ml. tuinkruiden bouillon; 2 eetl. tomatenketchup (hot); 1 eetl. Worcestershiresauce; 1 eetl. donkerbruine basterdsuiker; 1 theel. gedroogde (italiaanse) kruiden; 2 blaadjes laurier; 100 ml. rode of witte wijn of water; 1 blik bonen (400 gr.) naar keus, ik had canellini boontjes;zout en versgemalen peper


HULPMIDDELEN

2 koekenpannen


Een recept van BBC, maar ik heb het naar eigen smaak aangepast. Je kunt ook cippolataworstjes gebruiken, maar neem er dan een paar meer.
Ik gebruikte de tomatenstukjes met italiaanse kruiden van de Plus .
Ik ga het ook proberen in de Slowcooker.

Voorbereiding

De uien snijden en zoveel mogelijk klaarzetten en afwegen.

Bereidingswijze

Een eetl. olie verhitten en de worstjes rondom bruinbakken in ca. 10 min.. In een grotere pan even wegleggen.In dezlefde olie de plakjes bacon bakken en bij de worstjes voegen. De uitjes in de pan doen en al roerend even fruiten.Voeg de knoflook toe en laat even meebakken. Strooi er de paprikapoeder over en laat even sudderen. Voeg toe: de tomatenblokjes, bouillon, tomatenketchup, Worcestershiresauce, basterdsuiker en de kruiden. Giet de wijn of water erbij en breng (bijna) aan de kook.
Voeg dit alles voorzichtig in de pan met de worstjes, zorg dat het goed warm is, leg er een deksel op en laat staan en sudderen gedurende minstens een uur.
Voeg 15 minuten voor tijd de afgegoten en afgespoelde boontjes toen en verwarm goed door.
Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

Serveertips

Kan met rijst of met lekker eigengebakken boerenbrood



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top