Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Whoopie Pies

Door: ruthbrock

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 30 personen



    30 Whoopie Pies:
    - 300 gram bloem
    - 75 gram ongezoet cacaopoeder
    - 1,5 theelepel bakpoeder
    - 0,5 theelepel zout
    - 120 gram boter
    - 230 gram basterdsuiker
    - 1 ei
    - 1 theelepel vanille extract
    - 250 milliliter melk


Verder heb je nodig


Kom; mixer;bakpapier; spuitzak


Whoopie Pies zijn iets steviger dan cake, maar zachter dan een koekje. Daar tussen een pindakaas of marshmallow crèmevulling.

Ontdek meer:

Bereidingswijze


    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng alle droge ingrediënten en zet apart.
    3. Meng, met de Mixer, de boter en basterdsuiker tot het luchtig is.
    4. Voeg het ei en vanille extract toe.
    5. Mix voor een paar minuutjes, tot het goed gemengd en luchtig is.
    6. Voeg, om en om, een beetje melk en de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is.
    7. Spuit (met 2 eetlepels kan ook), met het mengsel, kleine rondjes op een vel bakpapier.
    8. Bak 10 minuten in de oven.





    De pindakaas vulling:
    - 354 gram pindakaas
    - 354 ongezouten boter op kamertemperatuur
    - 150 gram suiker
    - een halve theelepel zout
    Stap 1: mix op de laagste stand de pindakaas en de boter tot één mengsel.
    Stap 2: voeg de suiker en het zout toe. Heb je dit gedaan? Mix dan het geheel ongeveer vier minuten op een middelhoge stand totdat het lekker luchtig is geworden.
    Stap 3: Smeer of spuit vervolgens de crème op de platte kant van de inmiddels gedroogde koekje en leg er een ander koekje erboven op.





    marshmallow cremevulling:
    Klop 170 gr boter met 90 gr poedersuiker in een kom tot een licht en luchtig geheel. Meng er 1/4 theelepel vanille extract, 100 gr marshmallow creme en 1 eetlepel melk door. Smeer het mengsel op de helft van de afgekoelde koekjes en leg er een ander koekje bovenop.

Bron

Birgits-taartenweb



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top