Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Whoopie Pies

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 30 personen


    30 Whoopie Pies:
    - 300 gram bloem
    - 75 gram ongezoet cacaopoeder
    - 1,5 theelepel bakpoeder
    - 0,5 theelepel zout
    - 120 gram boter
    - 230 gram basterdsuiker
    - 1 ei
    - 1 theelepel vanille extract
    - 250 milliliter melk


HULPMIDDELEN

Kom; mixer;bakpapier; spuitzak


Whoopie Pies zijn iets steviger dan cake, maar zachter dan een koekje. Daar tussen een pindakaas of marshmallow crèmevulling.

Bereidingswijze


    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng alle droge ingrediënten en zet apart.
    3. Meng, met de Mixer, de boter en basterdsuiker tot het luchtig is.
    4. Voeg het ei en vanille extract toe.
    5. Mix voor een paar minuutjes, tot het goed gemengd en luchtig is.
    6. Voeg, om en om, een beetje melk en de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is.
    7. Spuit (met 2 eetlepels kan ook), met het mengsel, kleine rondjes op een vel bakpapier.
    8. Bak 10 minuten in de oven.





    De pindakaas vulling:
    - 354 gram pindakaas
    - 354 ongezouten boter op kamertemperatuur
    - 150 gram suiker
    - een halve theelepel zout
    Stap 1: mix op de laagste stand de pindakaas en de boter tot één mengsel.
    Stap 2: voeg de suiker en het zout toe. Heb je dit gedaan? Mix dan het geheel ongeveer vier minuten op een middelhoge stand totdat het lekker luchtig is geworden.
    Stap 3: Smeer of spuit vervolgens de crème op de platte kant van de inmiddels gedroogde koekje en leg er een ander koekje erboven op.





    marshmallow cremevulling:
    Klop 170 gr boter met 90 gr poedersuiker in een kom tot een licht en luchtig geheel. Meng er 1/4 theelepel vanille extract, 100 gr marshmallow creme en 1 eetlepel melk door. Smeer het mengsel op de helft van de afgekoelde koekjes en leg er een ander koekje bovenop.

Bron

Birgits-taartenweb



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top