Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zomerse pastasalade

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gr. fusilli of farfalle
150 gr. pancetta
200 gr. mozarella
1/2 komkommer met schil
in reepjes
1/2 krop ijsbergsla
2 el. gehakte verse
basilicum
blaadjes voor de garnering

Voor de dressing:
1 el. mayonaise
1 tl. mosterd
1 tl. honing
1 el. balsamicoazijn
4 el. olijfolie
100 ml kippenbouillon


Zomerse pastasalade

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Spoel er koud water over en laat uitlekken. Rooster de pancetta in een droge hete Koekenpan krokant en zet deze apart.
Klop voor de dressing de mayonaise los en klop er vervolgens de andere ingredienten door.
Schep de komkommerreepjes, ijsbergsla, mozarella en basilicum door de pasta en mend de dressing erdoor.
Garneer met de pancetta en blaadjes basilicum.

Serveertips

* Vervang de pancetta door ontbijtspek.

* Voeg gehalveerde cherrytomaatjes of reepjes gedroogde zontomaatjes en zwarte olijven extra toe.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Latoyah
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top