Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Teff pannenkoeken

Door: AlbertinaT

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


200 gram teffmeel (bruin of wit)
1/2 zakje bakpoeder
1/2 theelepel zout
10 gram stevia
300 gram/ml water, amandelmelk, of hazelnootmelk
30 gram gesmolten (afgekoelde) extra virgin kokosolie (met kokosgeur)
3 of 4 eieren
Optioneel: 3 theelepels kaneel


Verder heb je nodig


Mixer of blender
koekenpan


Lekkere suikervrije, glutenvrije, lactosevrije pannenkoeken.
Ik bak er altijd teveel, zodat ik de volgende dag nog een paar pannenkoeken kan opbakken met wederom een klontje kokosolie of roomboter.
Met wit teffmeel worden de pannenkoeken lichtbruin; gebruik je bruin teffmeel, dan worden de pannenkoeken chocoladebruin. De smaak is hetzelfde. Ik vind het witte teffmeel praktischer, omdat ik dan beter kan zien of de pannenkoeken al bruin worden.
Er zijn twee soorten kokosolie te koop: ontgeurde kokosolie en extra vierge kokosolie. De ontgeurde is neutraal van geur en smaak en is dus prima om in te bakken en te frituren. De extra vierge kokosolie is vanwege de lichte kokosgeur en -smaak lekker in koekjes en gebak.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kokosolie vloeibaar worden (op laag vuur, of zet de pot een tijdje in warm water) en laat weer afkoelen tot handwarm. Meng vervolgens alle ingredi├źnten met de mixer of Blender. Even goed doormixen!

Teffmeel is glutenvrij en daardoor worden de pannenkoeken snel bros en droog. Bak de pannenkoeken met wat kokosolie (of een klont roomboter, als je dat verdraagt) om dit te voorkomen en bak ze niet te dun! Ook lekker met krenten en rozijnen, of appel, of ...

In mijn andere pannenkoekenrecept wordt het teffmeel gemengd met zetmeel (maïzena) in verhouding 2:1. Dat levert zachte, makkelijk op te rollen pannenkoeken op.

Serveertip

Lekker met agavestroop!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AlbertinaT
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top