Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Teff pannenkoeken

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

200 gram teffmeel (bruin of wit)
1/2 zakje bakpoeder
1/2 theelepel zout
10 gram stevia
300 gram/ml water, amandelmelk, of hazelnootmelk
30 gram gesmolten (afgekoelde) extra virgin kokosolie (met kokosgeur)
3 of 4 eieren
Optioneel: 3 theelepels kaneel


HULPMIDDELEN

Mixer of blender
koekenpan


Lekkere suikervrije, glutenvrije, lactosevrije pannenkoeken.
Ik bak er altijd teveel, zodat ik de volgende dag nog een paar pannenkoeken kan opbakken met wederom een klontje kokosolie of roomboter.
Met wit teffmeel worden de pannenkoeken lichtbruin; gebruik je bruin teffmeel, dan worden de pannenkoeken chocoladebruin. De smaak is hetzelfde. Ik vind het witte teffmeel praktischer, omdat ik dan beter kan zien of de pannenkoeken al bruin worden.
Er zijn twee soorten kokosolie te koop: ontgeurde kokosolie en extra vierge kokosolie. De ontgeurde is neutraal van geur en smaak en is dus prima om in te bakken en te frituren. De extra vierge kokosolie is vanwege de lichte kokosgeur en -smaak lekker in koekjes en gebak.

Bereidingswijze

Laat de kokosolie vloeibaar worden (op laag vuur, of zet de pot een tijdje in warm water) en laat weer afkoelen tot handwarm. Meng vervolgens alle ingredi├źnten met de mixer of Blender. Even goed doormixen!

Teffmeel is glutenvrij en daardoor worden de pannenkoeken snel bros en droog. Bak de pannenkoeken met wat kokosolie (of een klont roomboter, als je dat verdraagt) om dit te voorkomen en bak ze niet te dun! Ook lekker met krenten en rozijnen, of appel, of ...

In mijn andere pannenkoekenrecept wordt het teffmeel gemengd met zetmeel (maïzena) in verhouding 2:1. Dat levert zachte, makkelijk op te rollen pannenkoeken op.

Serveertips

Lekker met agavestroop!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AlbertinaT
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top