Varkensrollade

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

- Varkensrollade 1.5 kg (of ong 300 gr p.p)
- Bakpapier
- Gedroogde tijm
- Gedroogde rozamarijn
- Braad boter


HULPMIDDELEN

- Braadpan
- Oven
- Vlees thermometer


Gekruide varkensrollade uit de oven

Bereidingswijze

Scheur een stuk van het bakpapier groot genoeg om de rollade in te kunnen wikkelen.

Verwarm de over voor op 100 graden.
Braad het vlees aan in de braad pan tot het bruin is rondom.
Leg vervolgens het vlees op het bakpapier en strooi de tijm en rozemarijn er overheen. Wikkel het vlees in en steek de thermometer in heb vlees. Zorg er daarbij voor dat de therometer in het midden van het vlees zit.
Leg het vlees in het midden van de oven en laat het op 100 graden braden tot het vlees 60 graden is
(Zet wel een bord of bakje onder het vlees want en komt wat vocht uit.)
Haal het vlees uit de oven een laat het nog een kwartiertje rusten.
Het resultaat is lekker mals vlees met een lekker smaakje.

Tip: Gooi de boter waarin je het vlees hebt aangebraden niet weg, maar gebruik deze om een lekkere jus te maken.

Serveertips

Ik heb het de vorige keer gegeten met gepofte zoete aardappel en een groentemix van gegrilde groeten. Is een goeie combinatie!

Bron

Recept van schoonvader

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Beans1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies