Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Panzanella (Toscaanse broodsalade)

Door: nmbvv

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 afbak ciabatta in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
100 ml extra vergine olijfolie + extra
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote rode ui in dunne halve ringen
6 el balsamico van goede kwaliteit
2 el kappertjes
1 schaaltje Tasty Tom tomaten
15 gr basilicum, blaadjes gescheurd
1 blikje ansjovisfilets, fijngehakt
Zout en zwarte peper uit de molen


Verder heb je nodig


Bakpapier

Panzanella

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 140 ┬░C. Bekleed bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Meng het brood met de olie en de knoflook. Verdeel over de bakplaat en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie. Laat ca. 25 minuten in de oven drogen en lichtbruin kleuren. Meng ondertussen de ui met de balsamico en kappertjes en laat 20 min. staan. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaden. Meng tomaten met basilicum. Neem de ui en kappertjes uit de azijn en voeg toe aan de tomaten. Voeg fijngehakte ansjovis toe (kun je ook weglaten) aan de tomaten. Laat dit mengsel 15 min. staan. Meng de groenten met het brood en breng het op smaak met een paar eetlepels balsamico (waarin ui en kappertjes zijn gemarineerd) en flink peper en zout. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra olijfolie toe.

Serveertip

Serveer als lunchgerecht of als dinergerecht met bijvoorbeeld gegrilde kipfilet of biefstuk.

Voeg ook gerust extra ingredi├źnten toe naar smaak, bijvoorbeeld zwarte olijven, paprika, mozarella, komkommer etc.

Bron

Aangepast AH recept



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top