salade met geroosterde courgette, asperges en manouri

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

• 24 groene asperges
• 350 gr cherrytomaatjes (gehalveerd)
• 2 courgettes
• grof zeezout en zwarte peper
• 200 gr manourikaas, in plakken van 2cm dikte
• 140 ml olijfolie
• 25 gr rucola
Voor de basilicumolie
• 25 gr basilicumblaadjes
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 75 ml olijfolie
• zout
• 1/4 th lepel zwarte peper

HULPMIDDELEN

Grillpan


Bereidingswijze

1. Het maken van de basilicumolie en het voorbereiden van de groenten kost aardig wat tijd. Begin met de tomaten. Verhit de oven tot 170°C. Vermeng de tomaten met 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de velkant naar onder. Zet ze circa 50 minuten in de oven tot ze halfgedroogd zijn. U kunt ze naar eigen smaak iets korter of iets langer in de oven laten. Ze zijn altijd heerlijk. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
2. Breek het houtige deel van de asperges af en blancheer de asperges 4 minuten in ruim kokend water. Giet ze af en spoel ze koud onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken, doe ze in een schaal en meng er 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak door.
3. Snijd de courgettes over de lengte in flinterdunne plakken op een mandoline of met een dunschiller. Meng er 1 eetlepel olijfolie en zout en peper door.
4. Laat een geribbelde grillpan op hoog vuur een paar minuten goed heet worden. Gril de asperges en de plakken courgette. Keer ze na circa 1 minuut. Er moeten mooie grillstrepen op komen. Haal de groenten uit de pan en laat ze koud worden.
5. Verhit de overgebleven 3 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de manouri 3 minuten aan elke kant tot hij goudbruin is. Leg de plakken op keukenpapier om uit te lekken. Of gril de kaas in de hete grillpan 2 minuten aan elke kant.

Bron

Ottolengi

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debbyw1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

De redactie van Smult is al weer druk met het winternummer en is op zoek naar Smulwebbers voor het Smult Sterrenteam. Dit team helpt achter de schermen mee met Smult 6. Vind jij het leuk mee te werken aan Smult 6? Stuur dan een mail naar michelle@younitymedia.nl! Het sterrenteam krijgt een speciaal plekje in Smult en is verzekerd van eeuwige roem! Meer weten over Smult? Kijk op: www.smult.nl… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies