salade met geroosterde courgette, asperges en manouri

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

24 groene asperges
350 gr cherrytomaatjes (gehalveerd)
2 courgettes
grof zeezout en zwarte peper
200 gr manourikaas, in plakken van 2cm dikte
140 ml olijfolie
25 gr rucola
Voor de basilicumolie
25 gr basilicumblaadjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
75 ml olijfolie
zout
1/4 th lepel zwarte peper

HULPMIDDELEN

Grillpan


Bereidingswijze

1. Het maken van de basilicumolie en het voorbereiden van de groenten kost aardig wat tijd. Begin met de tomaten. Verhit de oven tot 170°C. Vermeng de tomaten met 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de velkant naar onder. Zet ze circa 50 minuten in de oven tot ze halfgedroogd zijn. U kunt ze naar eigen smaak iets korter of iets langer in de oven laten. Ze zijn altijd heerlijk. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
2. Breek het houtige deel van de asperges af en blancheer de asperges 4 minuten in ruim kokend water. Giet ze af en spoel ze koud onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken, doe ze in een schaal en meng er 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak door.
3. Snijd de courgettes over de lengte in flinterdunne plakken op een mandoline of met een dunschiller. Meng er 1 eetlepel olijfolie en zout en peper door.
4. Laat een geribbelde grillpan op hoog vuur een paar minuten goed heet worden. Gril de asperges en de plakken courgette. Keer ze na circa 1 minuut. Er moeten mooie grillstrepen op komen. Haal de groenten uit de pan en laat ze koud worden.
5. Verhit de overgebleven 3 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de manouri 3 minuten aan elke kant tot hij goudbruin is. Leg de plakken op keukenpapier om uit te lekken. Of gril de kaas in de hete grillpan 2 minuten aan elke kant.

Bron

Ottolengi

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debbyw1

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies