Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aspergesoep (koud)

Door: korriecorrect

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg groene asperges
citroensap
zeezout en peper uit de molen
nootmuskaat (versgeraspt)
200 ml crème fraîche
1/2 l. kippenbouillon
allesbinder
olie om in te bakken
voor de garnering; kervel of platte peterselie


Verder heb je nodig


Mes,soeppan,zeef of keukenmachine


Lekkere soep ! voorafje bij de bbq ?

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knak de asperges tot ze breken
schil,wanneer nodig, de asperges
alleen het onderste gedeelte
bewaar de schillen
snijd de asperges in stukjes van 3 cm
bewaar de kopjes
gaar de asperges met schillen
in de bouillon tot ze heel
zacht zijn

doe dit op laag vuur, anders krijg je een bittere smaak
haal de asperges uit de bouillon en verwijder de schillen
pureer ze of haal door de
zeef

Bereidingswijze

Doe de asperge puree terug in de bouillon
roer tot een gladde massa
kruid af met citroensap,zout, peper, nootmuskaat
bind de soep met allesbinder 1 min.
laat de soep koud worden
zet daarna evt. in de koelkast
roerbak de topjes kort in de olie

Serveertip

Serveer met toefjes crème fraîche en de roergebakken asperge topjes
Tip; snijd wat plakjes aardbei over de soep

Bron

Asperges (Stefan Stich) en veel van mijzelf



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top