Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta met gegrilde paprika en tomaat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 rode paprika
1 gele paprika
bakje trostomaten
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
6 groene olijven (zonder pit)
6 zwarte olijven (zonder pit)
scheutje lekkere olijfolie
200 gram Pasta met ribbeltjes, bijvoorbeeld penne


HULPMIDDELEN

Oven met gril
Aluminiumfolie


Doordat alle groenten gegrild zijn krijgen ze een intense smaak, met een klein beetje `smokeyness`. De ui wordt zacht en zoet in de oven, en ook de knoflook verliest zijn kenmerkende scherpe smaak.

Voorbereiding

- Oven en grill voorverwarmen
- Breng een pan met water aan de kook

Bereidingswijze

- Snijdt de paprika`s in parten
- Was de tomaen
- Wikkel de rode ui in alluminiumfolie
- Wikkel de knoflook in alluminium folie
- Leg alle groenten op een bakplaat onder een hete gril, paprika`s met het vel naar boven
- Gril de paprika`s tot het velletje zwart is. Afhankelijk van de gril ong. 10 a 15 min.
- Haal het vel van de paprika`s en snijdt deze in blokjes
- Haal het vel van de tomaten en `prak` deze tot een sausje
- Haal de ui uit het folie, haal de schil eraf, en snijdt de ui zo fijn mogelijk. De ui is heel zacht
- Haal de knofloof uit het folie, haal de schil eraf, en snijdt de knoflook zo fijn mogelijk
- Snijdt de olijven zo fijn mogelijk
- Roer alle ingredienten door elkaar
- Evt meer olijven toevoegen om de saus hartiger te maken
- Scheutje olijfolie toevoegen, en de saus goed doorroeren

- Kook de pasta beetgaar
- Als de saus is afgekoeld nog even opwarmen in de magnetron of een pannetje
- Pasta en saus mengen

EET SMAKELIJK!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van acinglion
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top