Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met gegrilde paprika en tomaat

Pasta met gegrilde paprika en tomaat

Door: acinglion

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-06-2012

Ingrediënten 2 personen


1 rode paprika
1 gele paprika
bakje trostomaten
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
6 groene olijven (zonder pit)
6 zwarte olijven (zonder pit)
scheutje lekkere olijfolie
200 gram Pasta met ribbeltjes, bijvoorbeeld penne


Verder heb je nodig


Oven met gril
Aluminiumfolie


Doordat alle groenten gegrild zijn krijgen ze een intense smaak, met een klein beetje `smokeyness`. De ui wordt zacht en zoet in de oven, en ook de knoflook verliest zijn kenmerkende scherpe smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Oven en grill voorverwarmen
- Breng een pan met water aan de kook

Bereidingswijze

- Snijdt de paprika`s in parten
- Was de tomaen
- Wikkel de rode ui in alluminiumfolie
- Wikkel de knoflook in alluminium folie
- Leg alle groenten op een bakplaat onder een hete gril, paprika`s met het vel naar boven
- Gril de paprika`s tot het velletje zwart is. Afhankelijk van de gril ong. 10 a 15 min.
- Haal het vel van de paprika`s en snijdt deze in blokjes
- Haal het vel van de tomaten en `prak` deze tot een sausje
- Haal de ui uit het folie, haal de schil eraf, en snijdt de ui zo fijn mogelijk. De ui is heel zacht
- Haal de knofloof uit het folie, haal de schil eraf, en snijdt de knoflook zo fijn mogelijk
- Snijdt de olijven zo fijn mogelijk
- Roer alle ingredienten door elkaar
- Evt meer olijven toevoegen om de saus hartiger te maken
- Scheutje olijfolie toevoegen, en de saus goed doorroeren

- Kook de pasta beetgaar
- Als de saus is afgekoeld nog even opwarmen in de magnetron of een pannetje
- Pasta en saus mengen

EET SMAKELIJK!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van acinglion
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top