Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zelf kruidenboter maken: 5 heerlijke recepten!

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Basiskruidenboter
100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
Bosje bieslook fijngesneden
Bosje peterselie, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel citroensap
1 theelepel vergemalen zwarte peper
1 theleepel grof zeezout
Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!

Ingrediënten Italiaanse kruidenboter
100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
Bosje basilicum fijngesneden
4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
½ theelepel vergemalen zwarte peper
25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas.
Heerlijk voor op brood of over de pasta.

Ingrediënten Engelse kruidenboter
100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
Bosje munt, fijngesneden
Zest, geraspte schil, van 1 citroen.
1 theelepel citroensap
½ theelepel vergemalen zwart zout
½ theelepel grof zout
Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes.

Knoflook kruidenboter
100 gram ongezouten roomboter
½ theelepel Worcestershire sauce
3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd
1 mespunt versgemalen witte peper
½ theelepel zout: fleur de sel zout

Provençaalse kruidenboter
100 gram ongezouten roomboter
1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden
1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden
1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden
½ theelepel lavendelbloemen
1 theelepel fleur de sel zout
Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de
smaak van de verse ingrediënten het best.



In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde
kruidenboter kunt maken.
Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten.
Dat alles wordt door de boter gemengd.
Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit
pakje van de een winkel.

Bereidingswijze

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en indien de boter nog te koud is,
warm deze heel even (10 secondes, 600 watt) op in de magnetron
Mix de ingrediënten heel goed met een vork.
Vervolgens kun je de boter in een kuipje doen of draai de boter in stuk
plastic tot een soort worstvorm.
Laat de boter weer koelen in de koelkast.

Bron

Voedsel & Drank > Culinaire kunsten en kooktechnieken



Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top