Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Glutenvrije kwarkbolletjes

Door: Marko2

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


250 gr. glutenvrije broodmix (zonder gist)
240 gr. volle kwart
2 eetlepels crème fraiche
2 eieren
1 theelepel zout
1 zakje bakpoeder (16 gr.)
1/2 - 1 eetlepel vanille extract


Verder heb je nodig


Mixer met deeghaken
2 beslagkommen
Glutenvrij meel om bolletjes te vormen
Bakpapier


Glutenvrije kwarkbolletjes met volle kwark en wat crème fraiche zijn lekker zacht en daarom erg lekker met bijv. jam of marmelade.

Het recept is een variant op een recept dat ik op andere website vond, maar is een zoete variant daarop.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 190 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

Meng het meel, het zout en de bakpoeder in de ene mengkom goed door elkaar.

Klop in de andere mengkom de eieren tot het geel en het wit goed vermengd zijn. Voeg de kwark, de crème fraiche en het vanille extract toe en roer alles goed dooreen.

Voeg de inhoud van mengkom met het meel etc. aan het kwarkmengsel toe en roer het met een lepel goed door. Mix het daarna met de Mixer op hoge snelheid enkele minuten.

Strooi wat glutenvrij meel op de aanrecht en wrijf de handen hier goed mee in. Het deeg is namelijk ontzettend plakkerig. Vorm 5 of 6 bolletjes met de hand. Wrijf voor ieder nieuw bolletje de handen in met het meel en haal het bolletje zelf eventueel ook door het meel.

Leg de bolletjes op de bakplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Breng de temperatuur terug naar 180 graden.

Na 20 minuten zijn de bolletjes gaar. Verwijder de bakplaat uit de oven en plaats de bolletjes op een rooster om af te koelen. Na ongeveer een half uur kunnen de bolletjes gegeten worden.

Serveertip

De bolletjes zijn het lekkers als ze vers gegeten worden. De volgende dag zijn ze wat droog.

Bron

Http://glutenvrijemama.blogspot.com/2011/03/glutenvrije-broodtrommel.html



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marko2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top