Suikervrije chocoladetaart met kersenjam

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 75 gram dadels
- 1 biologisch ei
- 140 gram plantaardige boter
- 160 ml sojamelk
- 175 gram volkorenmeel, gezeefd
- 6 el biologische cacao
- 75 gram oerzoet
- 1/2 tl stevia (20x geconcentreerd)
- 2 tl biologische wijnsteenbakpoeder
- snuf zout

Voor de afwerking:
- half potje biologische ongezoete kersenjam (of welke andere jam je lekker vindt)
- 125 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur)
- 3 el biologische cacao
- 75 ml agavestroop

HULPMIDDELEN

Springvorm van 18 cm


Deze taart is lekker! Inclusief: veel smaak. En dat suikervrij, zuivelvrij en je weet precies wat erin gaat

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 180 graden
- vet een springvorm (18 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier
- hak/snijd de dadels in kleine stukjes en zet ze even apart
- smelt de plantaardige boter in een pannetje
- meng ondertussen de volkorenmeel, cacao, oerzoet, stevia, bakpoeder en zout in een kom
- meng in een andere kom het ei, de sojamelk en de gesmolten boter
- voeg de droge ingrediƫnten beetje bij beetje aan het eimengsel toe
- schep de dadels er doorheen
- het moet een stevige emulsie zijn. Is het nog te waterig, voeg dan wat meel toe. Is het beslag te stevig, voeg dan een klein beetje water toe.
- vul de springvorm en zet het 30 minuten in de oven. Check met een prikker of de taart goed is.

Om het af te maken:
- laat de taart goed afkoelen
- snijd de taart horizontaal door midden. Gebruik een goed scherp mes, dit klusje is al lastig genoeg. Hou goed in de gaten of je een beetje in het midden blijft.
- nu heb je twee dunne taartjes, de onderkant en de bovenkant.
- meng in een kom met een vork de agavestroop, plantaardige boter en de cacao. Goed roeren tot het 1 geheel is.
- bestrijk nu de bovenkant van het onderste taartje met de kersenjam.
- bestrijk de onderkant van het bovenste taartje met de helft van de cacaoboter
- zet de twee taartjes weer op elkaar
- bestrijk de bovenkant met de overgebleven cacaoboter
- zet de taart even in de koelkast en eet smakelijk!

Bron

Http://voedzo.nl/recepten/suikervrije-chocoladetaart-met-kersenjam/

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TastyTemptation
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies