
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
- 75 gram dadels
- 1 biologisch ei
- 140 gram plantaardige boter
- 160 ml sojamelk
- 175 gram volkorenmeel, gezeefd
- 6 el biologische cacao
- 75 gram oerzoet
- 1/2 tl stevia (20x geconcentreerd)
- 2 tl biologische wijnsteenbakpoeder
- snuf zout
Voor de afwerking:
- half potje biologische ongezoete kersenjam (of welke andere jam je lekker vindt)
- 125 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur)
- 3 el biologische cacao
- 75 ml agavestroop
Springvorm van 18 cm
Deze taart is lekker! Inclusief: veel smaak. En dat suikervrij, zuivelvrij en je weet precies wat erin gaat
Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 180 graden
- vet een springvorm (18 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier
- hak/snijd de dadels in kleine stukjes en zet ze even apart
- smelt de plantaardige boter in een pannetje
- meng ondertussen de volkorenmeel, cacao, oerzoet, stevia, bakpoeder en zout in een kom
- meng in een andere kom het ei, de sojamelk en de gesmolten boter
- voeg de droge ingrediƫnten beetje bij beetje aan het eimengsel toe
- schep de dadels er doorheen
- het moet een stevige emulsie zijn. Is het nog te waterig, voeg dan wat meel toe. Is het beslag te stevig, voeg dan een klein beetje water toe.
- vul de springvorm en zet het 30 minuten in de oven. Check met een prikker of de taart goed is.
Om het af te maken:
- laat de taart goed afkoelen
- snijd de taart horizontaal door midden. Gebruik een goed scherp mes, dit klusje is al lastig genoeg. Hou goed in de gaten of je een beetje in het midden blijft.
- nu heb je twee dunne taartjes, de onderkant en de bovenkant.
- meng in een kom met een vork de agavestroop, plantaardige boter en de cacao. Goed roeren tot het 1 geheel is.
- bestrijk nu de bovenkant van het onderste taartje met de kersenjam.
- bestrijk de onderkant van het bovenste taartje met de helft van de cacaoboter
- zet de twee taartjes weer op elkaar
- bestrijk de bovenkant met de overgebleven cacaoboter
- zet de taart even in de koelkast en eet smakelijk!
Http://voedzo.nl/recepten/suikervrije-chocoladetaart-met-kersenjam/
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »