Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cheesecake met bosvruchten

Door: TastyTemptation

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Voor de bodem:
- 100 gram amandelen
- 150 gram dadels (het liefste de échte, superzacht en kleverig, Medjools)
- snufje zout

Voor de vulling:
- 150 gram cashewnoten (paar uur geweekt)
- 50 gram amandelen (paar uur geweekt)
- 100 gram honing (of dus ahornsiroop e.d. voor de vegans)
- 1/8 tl stevia
- 100 gram gesmolten kokosolie (op laag vuur!)
- 1 citroen, je gebruikt de rasp en het sap!
- 1 tl vanillerasp
- 200 300 gram bosvruchten (of andere vruchten)


Verder heb je nodig


Springvorm 18 cm
Keukenmachine


Zuivelvrije cheesecake

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De springvorm:
- bedek de bodem met plastic of bakpapier

De bodem:
- ontpit de dadels
- hak in een Keukenmachine eerst de amandelen
- voeg de dadels toe en een snufje zout
- bedek de springvorm met het dadel/amandelmengsel. Als het teveel aan je handen of lepel kleeft, maak je handen dan even nat met wat water, dan kun je het gemakkelijk verspreiden

De vulling:
- spoel de cashewnoten en amandelen af
- hak ze fijn in de keukenmachine
- voeg de honing, stevia, kokosolie, rasp & sap van een citroen, vanille toe en meng het goed tot één geheel
- giet de helft in je springvorm
- voeg de vruchten toe bij de andere helft en meng dit weer in je keukenmachine (als je veel vruchten hebt, strooi deze dan op de taart wanneer je klaar bent, of roer ze door het beslag zonder te blenden, voor een leuk effect)
- doe het vruchtenmengsel in de springvorm en verdeel goed
- doe je eventuele overgebleven vruchten bovenop de taart
- zet de taart in de vriezer om op te stijven, zet hem voor gebruik in de koelkast (de ideale temperatuur is eigenlijk tussen vriezer en koelkast in, maar die hebben we niet)
- eet smakelijk!

Bron

Http://voedzo.nl/recepten/raw-cheesecake-met-bosvruchten-zuivelvrij-hoor/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TastyTemptation
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top