Plenty paddenstoelen en kruiden

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram paddenstoelen, diverse soorten
200 gram in de schil gekookte krieltjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
8 el fijngehakte kervel (bruto gewicht bosje van 75 gram)
4 el fijngehakte dragon (bruto gewicht 1/2 bos van 75 gram)
4 el slagroom*
2 el Ricard of Pernod
zout en zwarte peper


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen
HULPMIDDELEN

Bakpapier en keukentouw

anijschampignon, beukenzwam

morieljes


Dit is een recept uit het boek van Ottolenghi. Een geweldig leuk boek voor iedereen die graag kookt met groenten en kruiden en daar hoef je echt niet persé een vegetariër voor te zijn! HIER kan je eventueel de kookboekrecensie lezen. In dit recept véél paddenstoelen en kruiden, vandaar mijn naam voor het gerecht dat Ottolengi zelf "Pakketje met wilde paddenstoelen" noemt. Wilde paddenstoelen in Nederland, ze zijn er wel en zeker in de herfst, maar wij zullen het toch vaak met gekweekte paddenstoelen moeten doen. In de herfst/winter is het aanbod paddenstoelen anders dan in voorjaar/zomer. Maak afhankelijk van het jaargetijde en je eigen voorkeuren een lekker mengsel, zou ik zeggen. Je kunt natuurlijk ook een aantal gedroogde, voorgeweekte exemplaren toevoegen. *Voor een lactosevrije/koemelkvrije versie gebruik je room van rijstmelk, sojaroom of een andere lactosevrije roomsoort

Voorbereiding

Verhit de oven tot 200°C. Knip vier vierkante stukken bakpapier van 35x35 cm. Veeg de paddenstoelen schoon en verwijder de steeluiteinden. Laat de kleine exemplaren heel, snijd de grotere in stukken. Snijd de krieltjes in stukken van 1 cm dik.

Bereidingswijze

Vermeng alle ingrediënten met de hand in een grote schaal. Voorzichtig, zodat de paddenstoelen niet breken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel het mengsel over de stukken bakpapier. Til de randen op en breng ze boven de vulling naar elkaar toe tot een stevig bundeltje. Bind de bundels met keukengaren dicht en zet ze op de bakplaat.
Bak de pakketjes 17 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze 1 minuut rusten. Dien de gesloten pakketjes op zodat iedereen aan tafel zijn eigen pakje kan openen.

Serveertips

- Bij de vegetarische maaltijd; rijst met gezouten, geroosterde pompoen- of pijnboompitten
- Ook lekker met witte asperges en een stukje vis

Om je een idee te geven over de diverse soorten paddenstoelen: www.portabella-paddenstoelen.nl

Bron

Plenty van Ottolenghi


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies