Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Garnalen
  6. risotto met vis en garnalen

risotto met vis en garnalen

Door: evdk

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2012

Ingrediënten 2 personen


* ½ tl saffraandraadjes*
* 450 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
* 2 el olijfolie
* 100 g gepelde rauwe garnalen
* 1 ui, fijngesneden
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 vleestomaat, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
* 150 g risottorijst*
* 150 g stevige witvisfilet*, in stukken
* 150 g doperwten (diepvries)



Typisch Italiaans, deze romige saffraanrijst met vis, knoflook, erwtjes en garnalen. Saffraan geeft gerechten een mooie oranje-gele kleur. Het aroma van verse saffraan is vrij sterk met een iets bittere, aardse smaak.

p.p. ± 530 kcal

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de saffraandraadjes in de kippenbouillon.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een Koekenpan en bak hierin de garnalen met de ui en de knoflook ± 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaatblokjes toe, bak ze ± 2 min. mee en voeg de rijst toe.
Bak de rijst tot ze heet is en schenk de bouillon met de saffraandraadjes in de pan. Roer alles goed door, draai het vuur op de laagste stand (een warmhoudplaatje op een lage pit is ideaal) en leg een deksel op de pan.
Roer de rijst een aantal keren door.

Voeg na ± 10 min. de vis en doperwten toe en roer ze door de rijst. Leg het deksel weer op de pan en houd de pan nog ± 10 min. op zeer laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen en gaar is.

Serveertip

* Saffraan is te koop bij delicatessenwinkels en grote supermarkten.
*Gebruik bij snelkook-risottorijst 50 ml bouillon minder, door de voorbewerking in de fabriek neemt deze rijst minder vocht op. Risottorijst zoals arborio, carnaroli en vialone nano, is te koop bij Italiaanse winkels en goed gesorteerde supermarkten.

Bron

Tip



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evdk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top