Broodpudding met chocolade

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 gram oudbakken brood in blokjes van 3 cm.
100 gram in stukjes gehakte chocolade
3 eieren
40 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eetl. bruine rum
1/8 dl. slagroom
5 dl. volle melk
4 theelepels rietsuiker

HULPMIDDELEN

Ovenschaal van 23 cm en 6 cm diep, inhoud ongeveer 1,5 liter.


Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 170 C.
Vet de ovenschaal dun in met boter. Strooi er de blokjes oudbakken brood in, hussel er de stukjes chocolade door zodat die tussen het brood verdeeld worden.
Klop de eieren, lichtbruine basterdsuiker, rum, slagroom en melk los. Giet dit mengsel over het brood en druk de blokjes naar beneden, zodat ze het vocht kunnen opnemen. Laat dit alles 20 min. weken. Strooi er de rietsuiker over en zet de broodpudding 50 min. in de oven.
Laat de pudding even staan voordat je hem serveert.

Bron

Nigella Lawson - Keuken

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonono

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies