Broodpudding met chocolade

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 gram oudbakken brood in blokjes van 3 cm.
100 gram in stukjes gehakte chocolade
3 eieren
40 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eetl. bruine rum
1/8 dl. slagroom
5 dl. volle melk
4 theelepels rietsuiker

HULPMIDDELEN

Ovenschaal van 23 cm en 6 cm diep, inhoud ongeveer 1,5 liter.


Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 170 C.
Vet de ovenschaal dun in met boter. Strooi er de blokjes oudbakken brood in, hussel er de stukjes chocolade door zodat die tussen het brood verdeeld worden.
Klop de eieren, lichtbruine basterdsuiker, rum, slagroom en melk los. Giet dit mengsel over het brood en druk de blokjes naar beneden, zodat ze het vocht kunnen opnemen. Laat dit alles 20 min. weken. Strooi er de rietsuiker over en zet de broodpudding 50 min. in de oven.
Laat de pudding even staan voordat je hem serveert.

Bron

Nigella Lawson - Keuken

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies