Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Zeebaars met venkel, dille, citroen en tomaat

Zeebaars met venkel, dille, citroen en tomaat

Door: Fressnapf

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2012

Ingrediënten 2 personen


4 kleine venkelknollen
60 gr boter
3 el olijfolie
2 uien in ringen
2 teentjes knoflook gesnipperd
2 mooie verse zeebaarzen
1 citroen in plakken
2 el citroensap
2 el oregano
Zout
Peper
2 takjes trostomaatjes
Takjes dille
Mooie extra vierge olijfolie


Verder heb je nodig


Ovenschaal of bakplaat en koekenpan.

Verse Zeebaars uit de oven

met venkel, citroen, dille en tomaat


Een vreselijk lekker gerecht met heel veel mooie smaken en eenvoudig te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een grote ondiepe ovenschaal of bakplaat in. Verhit de boter en olijfolie in een Koekenpan en bak de venkel, ui en knoflook 12 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg de 2 geschubde zeebaarzen op de schaal, smeer er wat zout en peper over, besprekel de zeebaars met citroensap en leg het mengsel en de takjes tomaten er bij. Garneer af met de citroenschijfjes, takjes dille en de oregano en besprenkel met de goede extra vierge olijfolie. Bedek de schaal of plaat met wat aluminiumfolie en bak in 15 minuten mooi af totdat de vis mooi mals is gegaard. Eet smakelijk !

Serveertip

Met een glas mooie droge Italiaanse witte wijn en geef er wat verse pasta bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top