Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zeebaars met venkel, dille, citroen en tomaat

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

4 kleine venkelknollen
60 gr boter
3 el olijfolie
2 uien in ringen
2 teentjes knoflook gesnipperd
2 mooie verse zeebaarzen
1 citroen in plakken
2 el citroensap
2 el oregano
Zout
Peper
2 takjes trostomaatjes
Takjes dille
Mooie extra vierge olijfolie


HULPMIDDELEN

Ovenschaal of bakplaat en koekenpan.

Verse Zeebaars uit de oven

met venkel, citroen, dille en tomaat


Een vreselijk lekker gerecht met heel veel mooie smaken en eenvoudig te maken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een grote ondiepe ovenschaal of bakplaat in. Verhit de boter en olijfolie in een Koekenpan en bak de venkel, ui en knoflook 12 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg de 2 geschubde zeebaarzen op de schaal, smeer er wat zout en peper over, besprekel de zeebaars met citroensap en leg het mengsel en de takjes tomaten er bij. Garneer af met de citroenschijfjes, takjes dille en de oregano en besprenkel met de goede extra vierge olijfolie. Bedek de schaal of plaat met wat aluminiumfolie en bak in 15 minuten mooi af totdat de vis mooi mals is gegaard. Eet smakelijk !

Serveertips

Met een glas mooie droge Italiaanse witte wijn en geef er wat verse pasta bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top